Bilglas

Bilglas

Stenskottslagning

Om din vindruta har fått stenskott som inte spruckit sig allt för stora går dessa att laga. Detta går oftast snabbt och är klart inom 20 min.

Lagningen innebär att man injicerar ett medel i stenskottet som sedan får härda under en uv-lampa i 5 min. Sedan skrapar man bort överflödet och putsar av rutan.

Byte av ruta

Ett vindrutebyte går till på det sättet att man skär loss den gamla rutan och tar bort ojämna rester av den gamla limbädden. Putsar rent och ser över den nya rutan innan man lägger en primer på rutans kanter samt  i falsen på bilen. Primern har en torktid på 10 min innan man kan börja lägga den nya limbädden. Den nya rutan läggs för hand på den nya limbädden och pressas ner i falsen ordentligt. När rutan är på plats har limmet en torktid på ca 2 timmar innan man kan köra iväg med den.

Vi ser gärna att du lämnar in din bil på morgonen för att sedan kunna hämta den vid lunch.

Ny limbädd för bilglas

Boka tid

Tidsbokning gör du via telefon, 08-771 21 30.

Då vill vi att du uppger ditt reg.nr, om din ruta har någon toning eller solkant, om det finns regnsensor, stöldmärkning osv.  Känner du dig osäker kan du komma och visa upp bilen.

Viktigt att komma ihåg är att du tar med dig ditt försäkringspapper. Eventuellt kan vi behöva ett skadenr- kontakta ditt försäkringsbolag för information om detta.